ΝΕΑ

Γαλλία: Οπαδοί της Αλγερίας τα έσπασαν στο Παρίσι

Νύχτα συγκρούσεων και χάους ήταν για το Παρίσι η χθεσινή και αυτή τη φορά πρωταγωνιστές δεν ήταν τα «κίτρινα γιλέκα», αλλά οπαδοί της Αλγερίας, οι οποίοι βγήκαν στους δρόμους της γαλλικής πρωτεύουσας προκειμένου να πανηγυρίσουν για την πρόκριση της Εθνικής τους ομάδας ποδοσφαίρου στην ημιτελική φάση του Κόπα Άφρικα.

Η νίκη επί της Ακτής Ελεφαντοστού έβγαλε στους δρόμους χιλιάδες Αλγερινούς που ζουν κατά κύριο λόγο στο Παρίσι. Αρχικά τα πράγματα ήταν καλά. Στη συνέχεια όμως, μία μερίδα Αλγερινών άρχισε να προκαλεί καταστροφές και βανδαλισμούς σε καταστήματα και μνημεία.

Οι Αλγερινοί συγκεντρώθηκαν μπροστά στην αψίδα στο Champs-Elysees, κλείνοντας τον κεντρικό δρόμο. Λίγη ώρα μετά η αστυνομία επενέβη και ζήτησε από τους οπαδούς της Αλγερίας να αποχωρήσουν.

Γύρω στις 11 το βράδυ, τοπική ώρα, άρχισαν τα επεισόδια. Οι Αλγερινοί πετούσαν μολότοφ, πέτρες και άλλα αντικείμενα στους αστυνομικούς, οι οποίοι απάντησαν με βροχή από χημικά, δακρυγόνα και πλαστικές σφαίρες.

Αποτέλεσμα των συγκρόύσεων στο Παρίσι, ήταν πολλά σπασμένα αυτοκίνητα και καταστήματα.

Αλγερινοί βγήκαν στους δρόμους να πανηγυρίσουν και σε άλλες μεγάλες γαλλικές πόλεις, όπως τη Μασσαλία, τη Λιόν και τη Βαλένς.
Source link

Related Articles

Back to top button
Close
hello