ΝΕΑ

Θα επιστρέψει ως ηλεκτρικό το Citroen C4

Το Citroen C4 θα επανακάμψει στη γκάμα της Γαλλικής εταιρείας, αυτή τη φορά όμως ως ηλεκτρικό για να δώσει μια «πράσινη» εναλλακτική πρόταση στην πιο εμπορική κατηγορία.

Η Citroen σταμάτησε πρόσφατα την παραγωγή του C4 Hatchback με σκοπό να αφήσει πεδίο δράσης στο crossover C4 Cactus. Ωστόσο, οι νεότερες πληροφορίες αναφέρουν πως το PSA Group έχει ήδη αποφασίσει την επιστροφή του μοντέλου και μάλιστα να επενδύσει πάνω σε αυτό μέσα από μια πλήρη γκάμα εκδόσεων. Έτσι, εκτός των βενζινοκίνητων και πετρελαιοκίνητων version, η επερχόμενη γενιά του C4 θα διαθέτει και μια αμιγώς ηλεκτρική έκδοση με στόχο να σταθεί απέναντι στο VW ID.3. Βρετανικά δημοσιεύματα υποστηρίζουν πως για την κατασκευή του νέου C4 θα χρησιμοποιηθεί η πλατφόρμα CMP, πάνω στην οποία στηρίζονται τα νέα Opel Corsa & Peugeot 208.


Για αυτό το λόγο περιμένουμε ένα μοντέλο μικρότερο σε διαστάσεις από την προηγούμενη γενιά, με έμφαση στη φουτουριστική σχεδίαση και στις τεχνολογίες συνδεσιμότητας (το εικονιζόμενο πρωτότυπο CXperience αναμένεται να δανείσει πολλά σχεδιαστικά στοιχεία στο μοντέλο παραγωγής). Σε επίπεδο τεχνικών χαρακτηριστικών της ηλεκτρικής έκδοσης, αυτή θα μοιράζεται τα ίδια μηχανικά μέρη με το νέο Opel Corsa. Θυμίζουμε πως το Corsa-e διαθέτει για την κίνησή του έναν ηλεκτροκινητήρα με 136 ίππους, παρέχοντας επιπλέον πολύ καλή αυτονομία κίνησης 330 km (WLTP). Η μπαταρία των 50 kWh μπορεί να φορτιστεί στο 80% της χωρητικότητάς της (ταχεία φόρτιση) σε 30 λεπτά. Η επίσημη παρουσίαση της νέας γενιάς του Citroen C4 αναμένεται μέσα στο 2020.


Source link

Related Articles

Back to top button
Close