ΝΕΑ

Ιδιοκτήτης ακινήτου το «έκοψε στη μέση» οριζόντια κι έφτιαξε… γκαρσονιέρες!

Απίστευτη πατέντα αποκάλυψαν οι αρχές – Είχαν μέγιστο ύψος το 1,50 μέτρο κι όμως τα νοίκιαζε κυρίως σε φτωχούς εργάτες

Μια απίστευτη υπόθεση αποκάλυψαν οι αρχές της Νέας Υόρκης. Ο ιδιοκτήτης ενός κτηρίου στο Λόουερ Ιστ Σάιντ του Μανχάταν ήθελε να… πολλαπλασιάσει τα κέρδη του κι «έκοψε στη μέση» το κτήριο… οριζόντια: Εφτιαξε έτσι 11 γκαρσονιέρες με μέγιστο ύψος ταβανιού το 1,5 μέτρο!

Τα παράνομα μικρο-διαμερίσματα ανήκαν στον Ξουέ Πινγκ Νι, ο οποίος μάλιστα είχε τυλίξει με το ειδικό προστατευτικό υλικό με τις φουσκάλες τα επικίνδυνα σημεία που εξείχαν παντού.

nea-yporki-diamerisma

Σε πολλούς η υπόθεση θύμισε το δωμάτιο από την ταινία «Στο μυαλό του Τζον Μάλκοβιτς», μόνο που δεν επρόκειτο για ταινία επιστημονικής φαντασίας, αλλά για πραγματικό θρίλερ.

Δεν έχει διευκρινιστεί το ποσό για το οποίο ο άντρας νοίκιαζε τα μικροσκοπικά διαμερίσματα, αλλά όντως τα νοίκιαζε σε ανθρώπους που βρίσκονταν σε ανάγκη.

Οι ένοικοι στιβάζονταν σαν σαρδέλες στα 11 διαμερίσματα, κανένα από τα οποία δεν διέθετε παράθυρο. Κανένα επίσης δεν διέθετε φως, θέρμανση, πυροπροστασία και εξαερισμό, σύμφωνα με τις αρχές, που επέβαλαν πρόστιμο ύψους 144 χιλιάδων δολαρίων στον ιδιοκτήτη.

Ένας από τους ενοίκους, που μίλησε στην New York Post υπό καθεστώς ανωνυμίας, είπε ότι πλήρωνε 600 δολάρια το μήνα για την τρύπα αυτή και ότι συνεχώς άνθρωποι έρχονταν κι έφευγαν από τα διαμερισματάκια του κτηρίου, που πάντως ήταν συνέχεια γεμάτα.


Source link

Related Articles

Back to top button
Close