ΝΕΑ

Ιταλός πρώην ζαχαροπλάστης προσφέρει μαθήματα επιβίωσης τύπου… «Νεάντερταλ» στις Άλπεις

Ο Guido Camia μπορεί να σε μάθει να ανάβεις φωτιά στο ύπαιθρο μόνο με δύο πέτρες, να επιβιώνεις στο δάσος τρώγοντας έντομα και να χτίσεις ένα καταφύγιο που θα σε προστατεύει από τα στοιχεία της φύσης.

Ο 37χρονος, που έχει σπουδάσει ζαχαροπλάστης, πλέον βγάζει τα προς το ζην προσφέροντας μαθήματα επιβίωσης τύπου «Νεάντερταλ» στις ιταλικές Άλπεις.

Όσοι λαμβάνουν μέρος στις εκπαιδευτικές εκδρομές που διοργανώνει τα σαββατοκύριακα έχουν την ευκαιρία να τον δουν να σκαρφαλώνει βράχους και να ψαρεύει σε ρυάκια, ντυμένος με τομάρια ζώων, κρατώντας ένα δόρι και μοιάζοντας με φιγούρα που «δραπέτευσε» από τους… «Φλίντστοουνς».

Παρά το διασκεδαστικό τους ύφος, τα μαθήματα επιβίωσης του Camia συνοδεύονται από επίσημη σφραγίδα έγκρισης. «Εδώ και πέντε χρόνια, τα μαθήματά μου επιθεωρούνται από την Federazione Italiana Survival Sportivo e Sperimentale (FISS) αναφέρει ο 37χρονος στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Όπως εξηγεί, σε αρκετά από τα μαθήματα που παραδίδει είναι ντυμένος με πιο συμβατικά ρούχα. Ωστόσο το πάθος του «για κάθε τι παλαιολιθικό» τον ενέπνευσε να υιοθετήσει το look «Νεάντερταλ», που δίνει έναν… διαφορετικό αέρα στις εκδρομές του.

Οι Νεάντερταλ, που εμφανίστηκαν στον πλανήτη σχεδόν πριν από 400.000 χρόνια και εξαφανίστηκαν πριν από περίπου 40.000, ήταν «πολύ έξυπνοι», υπογραμμίζει ο Carnia. «Ανακάλυψαν τη φωτιά και μπορούσαν να προσαρμόζονται σε όλες τις καιρικές συνθήκες. Ήταν νομάδες που μετακινούνταν συνέχεια, ζούσαν σε σπηλιές, αλλά ήξεραν να χτίζουν και μικρά καταφύγια», προσθέτει ο 37χρονος.

agrioss3

Η τιμή των 80-100 ευρώ ανά διανυκτέρευση, εξασφαλίζει στους συμμετέχοντες στις εκδρομές του Camia τη διαμονή σε ένα καταφύγιο μπιβουάκ. O ίδιος προσφέρει εκπαιδευτικά σεμινάρια 3 ωρών σε οικογένειες και σχολεία, με θέμα την επιβίωση στη φύση αλά… «Νεάντερταλ».

«Τους δείχνω πώς ζούσαν εκείνοι οι άνθρωποι, τι έτρωγαν, πώς άναβαν φωτιά και χρησιμοποιούσαν το δόρυ. Επίσης τους έδειχνα πώς να χρησιμοποιούν βασικά σκεύη για να μαγειρεύουν», διευκρινίζει ο 37χρονος.

agrioss_arthroo

Source link

Related Articles

Back to top button
Close