ΝΕΑ

«Καράβια στα πέλαγα του κόσμου»

Την πρώτη ατομική εικαστική του έκθεση με τίτλο ’’καράβια στα πέλαγα του κόσμου’’ παρουσιάζει ο Γλυφαδιώτης Αρχιτέκτονας και Δημοτικός σύμβουλος Τάσος Ταστάνης στο Παλαιό Δημαρχείο της Γλυφάδας Λ.Ποσειδώνος απέναντι από την εκκλησία του Αγ. Κωνσταντίνου , από το Σάββατο 7 Δεκέμβρη έως την Κυριακή 15 Δεκέμβρη.

Συνθέσεις και δημιουργίες με αντικείμενα και θαλασσοδαρμένα υλικά . Μαζεμένα σπαράγματα από καρνάγια και θάλασσες , σκουριά , αλμύρα, παλιά ξύλα , καρφιά ,σχοινιά ,δίχτυα, καραβόπανα έρχονται από το χτες που κάποτε συντρόφευαν ψαράδες και ναυτικούς μέσα στη θάλασσα. Ξαναγεννιούνται , παίρνουν μορφή και ψυχή για να ταξιδεύσουν στο σήμερα ,μαζί με τα δικά μας όνειρα τις δικές μας ελπίδες ,στα μακρινά ταξίδια του μυαλού. Η έκθεση είναι αφιερωμένη στα πέντε χρόνια από τον θάνατο του ποιητή Αρη Ταστάνη και γίνεται σε συνεργασία με την Κίνηση Αναπήρων Καλλιτεχνών, και τον Δήμο Γλυφάδας.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν το Σάββατο 7 Δεκέμβρη στις 19.00, όπου το μουσικό σύνολο με τους Μίνα Δάκου και Γιώργο Καραμούτσιο θα μας συντροφεύσει μουσικά με τραγούδια της θάλασσας.

ΤΑΣΟΣ_ΤΑΣΤΑΝΗΣ_-_Αντιγραφη

Για το έργα του Τάσου Ταστάνη θα μιλήσουν ,ο Αναπληρωτής καθηγητής της Αρχιτεκτονικής στο ΕΜΠ Ματθαίος Παπαβασιλείου , ο σκηνοθέτης ανάπηρος ακτιβιστής Αντώνης Ρέλας , ο Δημοσιογράφος Αργύρης Δεμερτζής και ο Δάσκαλος Δημοτικός Σύμβουλος Γλυφάδας Σταμάτης Σκαμπαρδώνης. Στην εκδήλωση θα χαιρετίσει ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου και την παρουσίαση θα κάνει ο Δημοσιογράφος Άρης Χατζηγεωργίου. Την επιμέλεια της έκθεσης έχει η τελειόφοιτος φοιτήτρια Αρχιτεκτονικής στο ΕΜΠ Φελίσια Ταστάνη.

Ο Τάσος Ταστάνης έχει συμμετάσχει στην ομαδική εικαστική έκθεση 130 εικαστικών καλλιτεχνών με θέμα «ART Ελληνικό» που διοργάνωσε η επιτροπή αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού τον Σεπτέμβριο του 2011.

FEL_6414

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης των εγκαινίων της έκθεσης, που πραγματοποιείται το Σάββατο 7 Δεκέμβρη στις 19.00 έχει ως εξής:

-Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου.
-Για τα έργα του Τάσου Ταστάνη θα μιλήσουν οι:
Ματθαίος Παπαβασιλείου, Αναπληρωτής καθηγητής Αρχιτεκτονικής ΕΜΠ
Αντώνης Ρέλας Σκηνοθέτης ανάπηρος ακτιβιστής
Αργύρης Δεμερτζής, Δημοσιογράφος
Σταμάτης Σκαμπαρδώνης, Δάσκαλος, Δημοτικός Σύμβουλος Γλυφάδας

Τον συντονισμό και την παρουσίαση της εκδήλωσης θα κάνει ο Δημοσιογράφος Άρης Χατζηγεωργίου.

Οι μουσικοί Μίνα Δάκου και Γιώργος Καραμούτσιος θα πλαισιώσουν την εκδήλωση με μουσικές και τραγούδια της θάλασσας.


Source link

Related Articles

Back to top button
Close