ΝΕΑ

Thomas Cook: Διπλή υποβάθμιση και νέο σφυροκόπημα της μετοχής

REUTERS/Suzanne Plunkett

Δεν έχει τέλος το σφυροκόπημα για τις μετοχές της Thomas Cook. Σήμερα, Πέμπτη, καταγράφουν νεα μεγάλη πτώση, καθώς δύο αμερικανικοί οίκοι οδήγησαν ακόμη βαθύτερα στην κατηγορία των σκουπιδιών (junk) την πιστοληπτική αξιολόγηση του βρετανικού ταξιδιωτικού ομίλου. 

Η μετοχή στο Λονδίνο υποχώρησε έως και σχεδόν 10% στις 11 πένες το πρωί και στις 12:35 το μεσημέρι (ώρα Ελλάδος) παρουσιάζει πτώση 6,3%, εν μέσω ερωτημάτων για το πώς ο αρχαιότερος ταξιδιωτικός όμιλος του κόσμου μπορεί να επανέρθει σε τροχιά ανάκαμψης. 

Ο S&P υποβάθμισε το αξιόχρεό του στο CCC+ από B- επικαλούμενος τα υψηλά επίπεδα χρέους και τα αδύναμα αποτελέσματα. Στο ίδιο μήκος κύματος και η Fitch υποβάθμισε την εταιρεία στο CCC+ από B κάνοντας λόγο για στενότητα ρευστότητας, που θα ενταθεί προς τα τέλη του 2019, εάν δεν προχωρήσει στην πώληση της αεροπορικής μονάδας.

Οι μετοχές της εταιρείας έχουν υποχωρήσει 75% το τελευταίο εξάμηνο, εν μέσω τριών προειδοποιήσεων για τα κέρδη. Πρόσφατα η Citi υποβάθμισε την τιμή- στόχο στο μηδέν. 

naftemporiki.gr 

Προτεινόμενα για εσάς


Source link

Related Articles

Back to top button
Close